Elena Lasconi, candidată pentru șefia USR după retragerea lui Cătălin Drulă, a impus trei condiții pentru a intra în cursa prezidențială: să fie aleasă președinte al USR, să obțină majoritatea în Biroul Național al partidului și să poată numi un nou secretar general. Lasconi a declarat că „nu poți intra în cea mai importantă competiție, candidatura la prezidențiale, fără să ai instrumentele puterii”.

Lasconi consideră că majoritatea colegilor săi o văd potrivită pentru o candidatură prezidențială, însă avertizează că fără majoritatea necesară în Biroul Național, va demisiona imediat după alegerea sa. „Aștept duminica, să văd dacă pot să fac o majoritate în Biroul Național. Dacă nu, îmi voi da demisia. Sănătate bună și noroc, dragoste cu sila nu se poate!”, a spus Lasconi.

Lasconi a subliniat că o candidatură prezidențială necesită controlul asupra partidului pentru a evita sabotarea și a asigura un suport unitar. În cazul în care va fi aleasă președinte al USR fără majoritate în Biroul Național, Lasconi a afirmat că nu va participa la alegerile prezidențiale.

Într-un interviu acordat Prima TV, Lasconi a vorbit și despre viziunea sa asupra funcției prezidențiale, promițând că va fi un lider prezent în mijlocul oamenilor, nu izolat într-o „colivie de aur”. Ea l-a apreciat pe fostul președinte Traian Băsescu și a menționat-o pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, ca fiind un model politic.

Lasconi, primar reales în Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, a exprimat dezamăgirea față de actualul președinte Klaus Iohannis, menționând că, deși a avut mari speranțe și încredere, a fost dezamăgită de mandatul său. Lasconi a subliniat, de asemenea, importanța opoziției în menținerea democrației, avertizând că România riscă să devină un stat dominat de un singur partid.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.romaniatv.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.