Într-o intervenție incendiară despre amânarea alegerilor prezidențiale în 2024, analistul politic Bogdan Chirieac a adus în discuție motivele politice din spatele deciziei. În cadrul unei emisiuni la Antena 3, el a subliniat că comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare și alianța neașteptată între PSD și PNL au contribuit la planificarea inițială a alegerilor prezidențiale pentru 15 și 29 septembrie, și a alegerilor parlamentare pentru 9 decembrie. Totuși, într-un viraj surprinzător, PNL a propus amânarea alegerilor prezidențiale, ceea ce a provocat speculații intense.

Chirieac a indicat că președintele Klaus Iohannis ar fi în spatele acestei schimbări de planuri, mai ales după retragerea sa din cursa pentru conducerea NATO. „Cred că domnul președinte Iohannis l-a convins pe domnul Ciucă să schimbe direcția. După eșecul la NATO, cred că dorește să evite să aibă un președinte ales, rămânând în funcție și gândindu-se când va trebui să plece de la Cotroceni”, a declarat Chirieac.

În continuare, analistul politic a ironizat argumentele invocate de PNL referitoare la începerea școlii în septembrie, sugestia sa fiind că această problemă ar putea fi rezolvată mai ușor în luna noiembrie. „Nu există niciun motiv pentru a reveni asupra unei decizii deja stabilite pentru 15 și 29 septembrie”, a subliniat Chirieac, criticând lipsa de coerență în justificările prezentate.

Declarațiile sale au adâncit controversele și speculațiile privind motivele politice ascunse în spatele amânării alegerilor prezidențiale, evidențiind un peisaj politic tensionat și plin de strategii de culise.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.