Franța se află în pragul unui ”război civil”, conform analistului politic Bogdan Chirieac, care subliniază că mulți au încercat să ignore această realitate. Macron are dreptate în această privință. „Extremiștii vor obține un procent important, impresionant, dar nu vor conduce Franța fiindcă în momentul acela, dacă se întâmplă așa ceva, veți avea, nu Austria, care e condusă de un partid extremist, cancelarul Nehammer e foarte, cum s-ar spune, cât se poate de extremist și vedeți ce face. Acum, noi am văzut mai mult ce face fiindcă ne-a privit direct, dar Franța nu este Austria, să știți, Franța este principala putere europeană alături de Germania în momentul acesta. Dacă ea se duce în zona extremistă… și, atenție, e un alt tip de extremism decât Georgia Meloni care a intrat pe zona de naționalism, pe zona de stop migrației, migrația deranjează foarte mult națiunile europene, ăsta este adevărul.

Extremismul în Europa

Mulți au încercat să ignore această realitate, iar consecințele se văd în recrudescența fără precedent a extremismului în Europa. Dar, dacă zona Le Pen se îndreaptă în această direcție, atunci nu știu unde merge Uniunea Europeană. Deci, aici Emmanuel Macron are mare dreptate, Franța aproape că intră în epoca războiului civil, fenomen real, mai ales că francezii se bat, se luptă. (…)

Coroborat cu AfD-ul din Germania, care are lozinci naziste, și cu Alternativa pentru Germania care promovează aceleași idei, este clar că nu vorbim de stânga sau dreapta. AUR, în România, este un partid populist, care în comparație cu cele menționate anterior nu mai poate fi considerat extremist”, a declarat Bogdan Chirieac la B1 TV.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.dcnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.