30 de legi privind combaterea spălării banilor vor fi revizuite: „Vom aplica standarde stricte în privința sursei de proveniență a banilor.”

În procesul de aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova va avea acces la fonduri de pre-aderare, inclusiv pentru infrastructură. Un aspect crucial al acestor reforme este crearea unui cadru legislativ robust care să împiedice grupurile criminale să spele bani murdari. Aceasta a fost declarația președintelui Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, în cadrul Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

„Este imperativ să înțelegem că investițiile nu vor veni în Republica Moldova dacă nu există garanții că nu se vor pierde. Există sectoare care necesită reforme urgente. Dacă nu consolidăm măsurile împotriva banilor murdari care pot ajunge în economia Moldovei și pot pune în pericol securitatea statelor membre UE, trebuie să instituim mecanisme eficiente pentru combaterea spălării de bani proveniți din activități criminale. Până la sfârșitul anului, intenționăm să modificăm peste 30 de legi. Vom aplica standarde stricte în ceea ce privește originea banilor, limitele transferurilor și documentele justificative. Este o chestiune de o importanță crucială. Republica Moldova va avea acces la fonduri de pre-aderare, inclusiv pentru infrastructură. Având în vedere amploarea acestor sume, există riscul apariției companiilor fictive care ar putea încerca să legitimizeze bani proveniți din activități ilicite”, a subliniat Lilian Carp, președintele Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.jurnal.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.