În această dimineață, un mesaj RO-Alert a fost emis pentru locuitorii din nordul județului Tulcea și o parte din Galați, avertizând asupra riscului de cădere a unor obiecte din spațiul aerian, în contextul războiului din Ucraina, informează Agerpres. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis mesajul în jurul orei 6.45, pentru a informa populația din zonele de graniță dintre România și Ucraina.

Cetățenii au fost sfătuiți să își păstreze calmul și să adopte măsuri de autoprotecție. Astfel de alerte au fost emise și începând din toamna anului trecut, după ce în județul Tulcea au fost raportate incidente cu drone căzute.

Conform Ministerului Apărării Naționale, în județul Tulcea, anul trecut au fost identificate resturi de drone în patru ocazii distincte: pe 5 și 9 septembrie în zona de pădure de pe malul drept al brațului Chilia, pe 13 septembrie în apropiere de localitatea Nufăru și în noaptea de 13 spre 14 decembrie în zona localității Grindu. Acestea au fost singurele resturi de drone descoperite de militari în România anul trecut.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.