Robert Stama: Evaziune Fiscală pentru Lingouri de Aur

În cadrul campaniei electorale recent încheiate, am discutat în repetate rânduri despre metodele și costurile implicate pentru a obține un loc pe listele de consilieri locali din județul Brașov ale partidului AUR.

De exemplu, în articolul „De pe tron: Regele AUR de la Codlea și-a prezentat candidații pentru primărie”, am menționat un anume Robert Stama, un om cu resurse financiare semnificative. Locuitorii din Codlea susțin că acesta ar fi plătit câte 10.000 de euro pentru fiecare dintre angajații săi incluși pe listele de consilieri locali AUR, plus alte cheltuieli conexe.

Aceste cheltuieli s-au extins și la o anumită televiziune locală, unde doar cei care plăteau înainte la casieria unității apăreau în emisiuni. Din acest context, aflăm că Robert Stama a fost implicat în politică și că, de 12 ani, s-a retras din PSD. De fapt, Stama nu s-a retras, ci a fost exclus din PSD (Organizația Codlea) din cauza unui dosar de evaziune fiscală de 9,8 milioane de euro.

În timpul liber, Robert Stama își permite cheltuieli extravagante datorită activităților sale. Pe lângă cele trei firme menționate anterior (FREE CASH IFN S.R.L., FREE CASH POINT S.R.L. și TEONAVIS SRL), el mai este asociat în alte trei societăți: VIP INFO SRL cu 94.54% (până în 22.04.2024), GRAND FEDERAL IFN SRL cu 39.32% și AMA POINT SRL cu 9%.

Sprijinit de persoane din cadrul ANAF Brașov și beneficiind de influența tatălui său, fost comandant al Poliției Codlea, Robert Stama coordonează 20 de case de schimb și magazine de amanet înregistrate pe numele Vita Andreia (concubina sa), Brandan Victoria (mama sa), Amisculesei Claudia Maria și Mitocaru Cristina. Aceste magazine sunt situate în diverse locații din județul Brașov și alte județe.

Clienții acestor case de amanet au relatat că, după expirarea contractelor de amanet, bunurile nerevendicate ajung în posesia lui Robert Stama prin semnături falsificate. Stama achită doar prețul de amanet, nu și valoarea reală a aurului conform BNR, iar bijuteriile sunt transformate în lingouri și transportate într-o țară non-UE.

Stama a fost implicat și în alte afaceri dubioase, cum ar fi SC EXCHANGE VICTORIA SRL Codlea. Într-un dosar penal, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au consemnat implicarea sa în activități ilegale, inclusiv un caz de tentativă de omor.

În prezent, SC EXCHANGE VICTORIA SRL este deținută 100% de mama sa, Brandan Victoria, și administrată de Mitocaru Cristina. Vita Andreia, a doua concubină a lui Robert Stama și deținătoarea BVA HAUS SRL, a înregistrat o creștere semnificativă a profitului, achiziționând un teren de 50.000 mp de la Popa Ioana, fiica fostului primar din Codlea. După tranzacție, terenul a dispărut din patrimoniul societății.

Dacă până acum nu am stârnit interesul inspectorilor ANAF, cu siguranță partea a II-a a acestui material, unde vom prezenta alte „magii” ale firmelor coordonate de Robert Stama, va atrage atenția acestora.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://argumentul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.