Într-o mișcare surprinzătoare care ar putea schimba radical dinamica politică din România, Cristian Terheș, președintele Partidului Național Conservator Român, și-a anunțat candidatura la președinția României. Terheș beneficiază de susținerea partidului Alternativa Dreaptă (AD), care a emis un comunicat de presă ce subliniază deschiderea lor către negocieri pentru formarea unei forțe conservatoare unite.

Comunicatul de presă al Alternativei Drepte
Partidul Alternativa Dreaptă salută inițiativa domnului Cristian Terheș și subliniază necesitatea coagulării partidelor de dreapta pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. AD se arată deschis începerii negocierilor necesare pentru formarea unei forțe conservatoare care să prezinte liste unice de candidați, cu scopul de a reprezenta autentic valorile conservatoare, creștin-democrate și clasic-liberale.

„Coagularea acestor mișcări politice este un pas firesc, necesar și imperativ pe care și societatea românească îl dorește,” se arată în comunicatul semnat de Alexandru Radu, vicepreședintele responsabil cu comunicarea în cadrul AD.

AD își exprimă dorința de a atrage și alte partide sau organizații cu valori similare pentru a forma un pol de dreapta autentic, integrat în familia conservatorilor europeni, care să poată reprezenta românii în Parlament și la Președinția României. „E timpul să ne unim pentru a apăra interesele României și ale românilor împotriva amenințării socialiste!” se menționează în același document.

Impactul asupra lui George Simion
Această mișcare politică poate fi considerată o lovitură majoră pentru George Simion, liderul AUR, care și-a construit o bază solidă de susținători pe platforma conservatoare. Candidatura lui Cristian Terheș, susținută de Alternativa Dreaptă, ar putea fragmenta electoratul conservator, punând în pericol șansele lui Simion de a ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Intrarea în cursa prezidențială a lui Cristian Terheș, cu sprijinul Alternativei Drepte, va marca un moment semnificativ în politica românească. Deschiderea către negocieri și formarea unei alianțe conservatoare ar putea redefini peisajul politic și ar putea aduce în prim-plan o nouă forță care să conteste serios statutul quo actual. Rămâne de văzut cum vor reacționa ceilalți actori politici și ce efecte va avea această mișcare asupra viitoarelor alegeri prezidențiale și parlamentare.

1 COMENTARIU

  1. Nu poti sluji la doi Domni!
    Respecta juramantul dat la obtinerea cetateniei americane, fata de SUA care promoveaza exact ce vrea sa contracareze, declarativ?
    „„E timpul să ne unim pentru a apăra interesele României și ale românilor împotriva amenințării socialiste!”
    Ca roman, sigur ca nu i s-a cerut sa jure si nu are ce sa respecte juridic din aceasta perspectiva.

    Ca, … nefiind ortodox, morala sa e aliniata Universalismului papist care s-a dovedit a fi globalist-sionismul promovat de un Papa iezuit si nu are cum sa i se opuna, adica nu are cum sa apere romanii si nici credinta lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.