Pfizer a anunțat demararea testelor pentru o nouă pastilă de slăbit, administrată o dată pe zi. Compania plănuiește să înceapă studiile clinice pentru această versiune a pastilei danuglipron la sfârșitul acestui an, după ce a abandonat varianta administrată de două ori pe zi.

Acest nou tratament face parte din a doua generație de pastile pentru pierderea în greutate, dezvoltate și de alte companii, precum Eli Lilly și Novo Nordisk, și promite să ofere pacienților o alternativă mai accesibilă la injecții.

Analiștii estimează că piața medicamentelor pentru pierderea în greutate, dominată în prezent de Wegovy de la Novo Nordisk și Zepbound de la Eli Lilly, ar putea atinge vânzări anuale de peste 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030.

Anul trecut, Pfizer a decis să se concentreze pe dezvoltarea versiunii reformulate a danuglipron, renunțând la varianta cu administrare de două ori pe zi din cauza retragerii majorității pacienților din studiul clinic intermediar, care au prezentat efecte secundare, precum greață și vărsături.

Anterior, Pfizer a renunțat și la un alt tratament zilnic pentru slăbit, numit lotiglipron, din cauza problemelor de siguranță legate de creșterea nivelului enzimelor hepatice la unii pacienți.

Joi, Pfizer a declarat că primele rezultate ale studiului susțin administrarea unei doze unice zilnice, fără creșteri ale nivelului de enzime hepatice în cazul a peste 1.400 de voluntari adulți sănătoși. Tratamentul GLP-1 (peptidă-1 asemănătoare glucagonului), inițial dezvoltat pentru diabetul de tip 2, imită acțiunea hormonului GLP-1 pentru reglarea glicemiei, încetinirea digestiei și suprimarea apetitului. Amgen și Viking Therapeutics sunt alte companii implicate în dezvoltarea noii generații de medicamente pentru pierderea în greutate, conform Reuters, citat de Agerpres.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.dcnews.ro/#google_vignette

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.