Dragii mei concetățeni,

De astăzi începe marea înșelăciune cunoscută sub numele de „Planul lui George Simion”. Îmi permit să trag un semnal de alarmă și să aduc un strop de umor în această mare de promisiuni deșarte și nădejdi mincinoase. În spiritul umorului chinezesc, haidem să explorăm împreună fabulosul și incredibilul univers al reducerii birurilor și despăgubirilor drepte, casă la un leu!

Planul lui George Simion ne promite, printre altele, reducerea birurilor. Dragii mei, parcă ne-ar spune că poate preface apa-n vin sau, mai degrabă, că poate convinge un balaur să mănânce tăiței în loc de carne de vită. Serios, cine mai crede în asemenea năzdrăvănii? Poate doar aceia care mai păstrează sub perină un bilet de la Caritas, în nădejdea că norocul va reveni la ei într-o bună zi.

Despăgubiri drepte, casă la un leu! Ha! Asta mi-aduce aminte de povestea veche a pescarului chinez care își dorea un pește de aur ce să-i îndeplinească toate dorințele. Însă, în cazul nostru, Simion nu are nici măcar un pește de aur, doar o plasă plină de făgăduieli fără niciun pic de substanță.

Înțelegem cu toții că multe dintre ocârmuirile anterioare au lăsat un gust amar, dar oare ne-a amorțit asta simțul critic într-atât încât să cădem iarăși pradă unor scheme șirete? Simion, fără pic de rușine, vine și promite sărmanilor raiul pe pământ, doar că biletele pentru acest rai costă bani grei. Este un fel de Caritas reîncarnat, dar cu o față mai modernă și făgăduieli mai strălucitoare.

Cât de mulți vom pune botul la acest Caritas al lui Simion? Asta depinde de capacitatea noastră de a deosebi între adevăr și basme. Organele abilitate ar trebui să se autosesizeze și să iscodească dacă aceste făgăduieli fantastice nu cumva sunt infracțiuni mascare în ambalaje electorale frumos colorate.

Așadar, dragi prieteni, înainte de a ne lăsa amăgiți de iluzii și făgăduieli nerealiste, să ne amintim de înțelepciunea chineză: „Nu poți prinde un pește fără să te ude” și „Dacă ceva sună prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că așa și este”. Să ne ferim de sirenele politice ce cântă cântece dulci doar pentru a ne atrage pe stânci.

Să fim veghetori și cu umor în suflet, să nu ne lăsăm păcăliți a câta oară de visurile mieroase ale unor pescari de voturi!

Cu stimă și zâmbet, [Un observator sceptic, dar optimist]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.