Un fenomen rar și spectaculos a fost observat la intrarea în orașul Galați, unde coloane de insecte, asemănătoare unor fuioare de fum, s-au ridicat pe cer. Specialiștii explică că aceste coloane sunt cauzate de căldura excesivă și nu reprezintă un pericol.

Coloanele de insecte au apărut în apropierea lacului Brateș din Galați. De la distanță, oamenii au crezut inițial că văd fuioare de fum produse de vegetația uscată, dar s-au lămurit rapid că era vorba despre milioane de insecte mici.

Biologii afirmă că aceasta este singura zi de împerechere a acestor insecte și că ele nu sunt periculoase. Apariția acestor coloane este influențată și de temperaturile extrem de ridicate, Galațiul fiind sub cod roșu de caniculă. „Este un fenomen spectaculos pentru publicul larg, însă pentru noi biologii nu este ceva neobișnuit. Insectele acestea seamănă cu țânțarii și se numesc chironomide. Acum este perioada lor de împerechere. Fuioarele sunt create de masculi, iar femelele aleg masculii care dansează cel mai frumos. Aceste coloane apar uneori vara. Nu prezintă niciun pericol pentru oameni și nu transmit boli”, a declarat Mădălin Șerban, biolog la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați.

Potrivit Wikipedia, chironomidele sunt o familie de insecte care seamănă cu țânțarii, dar sunt mai subțiri și delicate. Au un corp subțire, picioare lungi și subțiri, și aripi lungi și înguste. În România există peste 120 de specii de chironomide.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.