Într-o postare recentă pe Facebook, europarlamentara Diana Iovanovici Șoșoacă a tras un semnal de alarmă privind criza energetică din România, afirmând că țara se află aproape de colaps energetic. Șoșoacă a criticat vehement actuala clasă politică pentru gestionarea defectuoasă a resurselor energetice ale României, subliniind că, deși țara deține aproape un sfert din rețeaua hidrografică a Europei, hidrocentrale, baraje și centrale nucleare, producția de energie este în declin.

Europarlamentara a acuzat guvernul și pe Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei, pentru închiderea producției de cărbune la ordinul Ursulei von der Leyen și al aliaților săi, precum și pentru faptul că Porțile de Fier funcționează doar pe o turbină din cele șase existente. Ea a subliniat că, în ciuda solicitărilor repetate în Parlamentul României pentru repornirea tuturor turbinelor și redeschiderea minelor, guvernul nu a acționat în interesul cetățenilor români.

Șoșoacă a cerut anularea exporturilor de energie, redeschiderea mineritului și repornirea centralelor atomonucleare pentru a asigura energie ieftină și accesibilă românilor, acuzând totodată USR, PSD, PNL și UDMR pentru liberalizarea prețurilor energiei, care a dus la cedarea controlului energetic al României către grupuri de interese europene și americane. Ea a apelat la prim-ministru și la ministrul Energiei să demonstreze că acționează în interesul românilor, sau, în caz contrar, să demisioneze.

Această postare a declanșat discuții aprinse și controverse, evidențiind problemele grave din sectorul energetic românesc și necesitatea unor măsuri urgente pentru redresarea situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.