Iranul respinge acuzațiile de implicare în complotul de asasinare a lui Donald Trump: „nefondate și răuvoitoare”. Iranul a negat ferm miercuri orice implicare în complotul de asasinare a fostului președinte american Donald Trump, conform Deutsche Welle.

Televiziunile americane CNN și NBC au relatat marți că Serviciul Secret al SUA a intensificat recent securitatea în jurul lui Trump după ce a primit informații de la o „sursă umană” anonimă care susține că actualul candidat republican la președinție ar fi ținta unui posibil complot iranian.

CNN a precizat că nu există „niciun indiciu” că presupusul complot ar avea legătură cu împușcăturile de sâmbătă de la mitingul electoral al lui Trump din Pennsylvania, unde fostul președinte a fost împușcat în ureche.

Nasser Kanani, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, a declarat miercuri că Iranul „respinge ferm orice implicare în recentul atac armat împotriva lui Trump”, conform Al Jazeera. De asemenea, un purtător de cuvânt al ambasadei Iranului la Națiunile Unite a calificat acuzațiile privind comploturile anterioare de ucidere a fostului președinte drept „nefondate și răuvoitoare”.

Kanani a adăugat că Iranul rămâne „hotărât să continue acțiunile legale împotriva lui Trump pentru rolul său direct în asasinarea” generalului Soleimani în 2020.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.