Statele Unite planifică noi sancțiuni împotriva Chinei pentru susținerea eforturilor de război ale Rusiei. Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, a declarat că SUA pregătesc sancțiuni împotriva entităților chineze care sprijină războiul Rusiei în Ucraina, menționând că băncile ar putea fi vizate, relatează Bloomberg.

„China ar trebui să înceteze, deoarece credem că este profund în afara limitelor comportamentului decent al statelor naționale”, a declarat Sullivan vineri la Forumul de Securitate Aspen din Colorado. „Am instituit aceste măsuri astfel încât, atunci când găsim o bancă care se încadrează în regimul de sancțiuni, să putem acționa în consecință”, a adăugat Sullivan.

Aceste comentarii reprezintă un nou avertisment că administrația Biden ia în considerare măsuri suplimentare pentru a opri ceea ce afirmă că sunt firme chineze care ajută industria de apărare a Rusiei, revigorată după sancțiunile occidentale. Deși SUA susțin că Beijingul nu oferă sprijin letal direct Rusiei, liderii NATO, la summitul lor de săptămâna trecută, au descris China drept un „facilitator decisiv” al războiului Rusiei.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.