Banii aduc fericirea, dar de câți bani este nevoie? Conform unui studiu american, fericirea vine la aproximativ dublul salariului mediu. Studiul, realizat pe un eșantion de peste 30.000 de americani, inclusiv milionari, relevă că nivelul de fericire crește proporțional cu veniturile. Diferențele de fericire între cei cu venituri mici și cei cu venituri medii (70.000-80.000 de dolari pe an) sunt mici, însă diferența este semnificativă între aceștia și cei cu venituri mari, de la jumătate de milion de dolari pe an în sus.
Un platou al fericirii apare la venitul de 100.000 de dolari pe an, iar de acolo este dificil de depășit. Studiul subliniază că fericirea nu este dată doar de bunurile materiale, ci și de sentimentul de confort și siguranță. Cei care au bani și sunt nefericiți sunt doar excepții, conform cercetării.
Marius Luican, antreprenor, susține că românii nu sunt diferiți de americani în acest sens. El explică că generațiile actuale din România au crescut cu părinți într-un sistem socialist, unde banii erau priviți negativ. Totuși, studiile demonstrează corelația între valoarea banilor și starea de fericire. Luican subliniază că fericirea este influențată de nivelul așteptărilor și de capacitatea de a acoperi nevoile și dorințele financiare. El adaugă că anxietatea poate face oamenii să vadă banii ca o garanție a securității, iar tendințele de cheltuieli variază de la economisire extremă la cheltuieli excesive și distructive.
Aceste informații au fost furnizate de către: https://alephnews.ro/