În fiecare an, în plină criză economică și deficit bugetar uriaș, primarii localităților Județului Vaslui organizează sărbători fastuoase și costisitoare. Aceste evenimente sunt frecventate de autoritățile locale și județene care se află mereu într-o campanie electorală, încercând să câștige simpatia populației. Însă, aceste festivități sunt doar un paravan care ascunde problemele reale cu care se confruntă comunitățile: lipsa locurilor de muncă bine plătite, exodul populației și infrastructura deficitară.

În contextul în care multe localități se confruntă cu un deficit bugetar semnificativ, organizarea de sărbători fastuoase ridică semne de întrebare privind prioritățile autorităților. Drumurile sunt pline de gropi, spitalele și școlile se închid din lipsă de profesori și elevi, iar spitalele rămase se confruntă cu un deficit acut de medici și echipamente medicale. În acest cadru, alocarea de fonduri pentru festivități extravagante pare cel puțin iresponsabilă.

Distragerea atenției de la problemele reale
Primarii și autoritățile județene par să folosească aceste sărbători ca pe o strategie de distragere a atenției de la problemele reale. În timp ce locuitorii se bucură de mici, bere și spectacole, discursurile plictisitoare ale politicienilor sunt doar un preludiu pentru distracția așteptată. Însă, după ce petrecerea se termină, locuitorii se întorc la realitatea dură a vieții de zi cu zi, cu aceleași probleme nerezolvate.

Nu este un secret că multe dintre aceste evenimente sunt finanțate din fonduri publice, iar corupția este omniprezentă. Valizele cu bani, promisiunile deșarte fac parte din peisajul cotidian. Politicienii, deși compromiși și indiferenți față de problemele reale ale cetățenilor, sunt votați din nou și din nou, datorită manipulării mass-media plătite din buzunarul contribuabililor.

Pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și parlamentare, sărăcia și disperarea vor influența din nou alegerile. Oamenii necăjiți și nechibzuiți vor pune ștampila pe buletinul de vot pentru niște privilegii de o zi, sacrificând astfel viitorul copiilor și nepoților lor. Este un ciclu vicios care se perpetuează din cauza lipsei de informare și a manipulării constante.

Apel la Rațiune
Este timpul ca cetățenii să deschidă ochii și să realizeze că votul lor are consecințe pe termen lung. Să nu mai fie atrași de promisiuni deșarte și de spectacole fastuoase, ci să caute să voteze oameni care își sacrifică viața pentru binele comunității. Cei care promit râuri de lapte și munți de aur nu vor avea niciodată interesul național pe agenda lor. Salvarea Oamenilor de la Săracie (S.O.S.) este cheia către o viață mai bună, mai echitabilă și mai dumnezeiască.

Sărbătorile costisitoare organizate de primari în contextul deficitului bugetar și al lipsei de economie locală sunt un simbol al priorităților greșite și al manipulării electorale.
Cetățenii trebuie să înțeleagă impactul pe care aceste alegeri îl au asupra viitorului lor și să ia decizii informate, în beneficiul comunității și al generațiilor viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.