O bunică australiană a generat discuții aprinse după ce a scris un articol în care susține că nu este obligată să-și crească nepoții. În articolul său, femeia îndeamnă bunicile să nu se simtă presate să devină bone neplătite pentru nepoții lor și să se bucure de a doua tinerețe, dedicându-se distracției și relaxării.

După ce a crescut împreună cu soțul său opt copii, bunica australiană a decis să renunțe la rolul de „baby-sitter” pentru nepoții săi, subliniind că, deși își iubește nepoții și le place să-i vadă, preferă să îi viziteze doar câteva zile pe săptămână.

În alte părți ale lumii, rolul de bunic este remunerat. De exemplu, în Suedia, există o lege care permite bunicilor care îngrijesc nepoți să beneficieze de concediu parental plătit. În Polonia, mamele care se întorc la muncă mai devreme primesc peste 300 de euro prin programul „Plătiți pentru bunici”. În schimb, bunicii din Spania se simt adesea ca niște sclavi moderni, dorind mai mult spațiu personal, în ciuda iubirii lor pentru nepoți.

Alephnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.