Ungaria Reacționează la Acuzațiile Poloniei: „Paharul S-a Umplut”

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, acuză Polonia de ipocrizie. El afirmă că „s-a umplut paharul” după sugestia Poloniei. Ministrul adjunct de externe din Polonia a sugerat că Ungaria ar trebui să plece din Uniunea Europeană și NATO.

Szijjarto susține că Polonia cumpără și ea petrol din Rusia. Într-o postare pe Facebook, el a reluat acuzația premierului Viktor Orban. Orban afirmase că Polonia dă dovadă de ipocrizie. În timp ce acuză Ungaria de importuri de petrol din Rusia, Polonia face același lucru.

„Actualul guvern polonez ne critică pentru importul de petrol din Rusia”, spune Szijjarto. „Dar, dacă analizăm lista de clienți ai rafinăriilor rusești, găsim și polonezi.” Szijjarto consideră că aprovizionarea cu energie se bazează pe realități fizice, nu pe ipocrizie.

Secretarul de stat polonez pentru afaceri externe a reacționat dur la discursul de la Tușnad. Szijjarto afirmă că reacția confirmă zicala maghiară: „adevărul doare”. „Am tolerat provocările și ipocrizia guvernului polonez, dar acum s-a umplut paharul”, adaugă Szijjarto.

Guvernul maghiar a avut relații bune cu fostul guvern naționalist de la Varșovia. Acesta a fost învins în alegeri de coaliția liberală a premierului Donald Tusk.

Ministrul adjunct polonez de Externe a sugerat că Ungaria ar trebui să părăsească UE și NATO. Acesta a criticat afacerile Ungariei cu Rusia, ca răspuns la acuzațiile lui Orban.

În prezent, Ungaria și Slovacia sunt nemulțumite și cer medierea Uniunii Europene. Ele nu mai pot importa petrol de la Lukoil prin conducta Drujba, deoarece Kievul a impus sancțiuni.

Jurnal.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.