Cine nu va mai putea să plătească în numerar

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat joi seară în emisiunea „În fața națiunii” de la Antena 3 CNN, că plățile în numerar vor fi limitate. Această măsură se aplică doar celor cu popriri pe conturi. „Trebuie să introducem disciplina în plata contribuțiilor față de buget”, a spus Boloș.

Dacă ai popriri pe conturi, poți face plăți în numerar, dar cu limite: 5000 lei pentru marii contribuabili, 2500 lei pentru contribuabilii mijlocii și 1000 lei pentru contribuabilii mici. Limita se aplică doar în perioada popririi. După achitarea impozitelor și taxelor, această limită se ridică.

Ministrul a comparat situația din România cu alte țări, spunând că „în SUA, nu am putut plăti în numerar la hotel”. El a menționat că plățile în numerar sunt neobișnuite în țările dezvoltate și că „statul își achită salariile din impozite și taxe”.

Deși unii lideri politici consideră măsura ca fiind destinată firmelor, Boloș a clarificat că ea vizează și persoanele fizice care nu și-au plătit datoriile.

Boloș a subliniat că „evazioniștii fiscali să înțeleagă că s-a terminat”.

Modificările fiscale puse în transparență de Ministerul Finanțelor

Ministerul de Finanțe propune modificări importante în Codul de procedură fiscală. Ministrul Marcel Boloș a anunțat că a fost inițiată dezbaterea publică asupra unui act normativ. Acesta aduce modificări și completări la Legea nr. 207/2015.

Scopul este adaptarea legislației fiscale pentru a crește gradul de colectare și conformare la plată. Anunțul a venit după discuții ample desfășurate luni.

dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.