Înșelătoria din Reciclare: Cum Procedează Retailerii Mari în România

În ultimii ani, poluarea a devenit o problemă globală majoră. Marile supermarketuri din România sunt tot mai implicate în reciclare. Totuși, campaniile lor de reciclare sunt criticate aspru.

Critici la Adresa Campaniilor de Reciclare

Marile lanțuri de supermarketuri promovează reciclarea, dar campaniile lor sunt adesea contestate. Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre aceste probleme în podcastul „Nod în Papură”.

Bulai a menționat că China, cel mai mare poluator mondial, nu se alătură eforturilor internaționale de combatere a poluării. Motivul principal este costul ridicat al tehnologiilor nepoluante.

Reproșuri și Critici asupra Retailerilor

Alfred Bulai a comparat perioada actuală cu perioada comunistă, când reciclarea pet-urilor era mai profitabilă. În trecut, valoarea pentru reciclarea unui pet era de 2 lei, comparativ cu 0,5 bani acum.

Bulai și Vâlcu subliniază că problema schimbărilor climatice este reală, dar s-a acumulat multă ideologie și ipocrizie. Vâlcu a criticat sever retailerii care nu fac suficiente eforturi reale pentru mediu.

„Ipocrizia companiilor este mai mare decât a politicienilor. Carrefour promovează ecologia, dar nu își protejează propriile spații. Betonarea terenurilor în București produce mult dioxid de carbon și lipsește inițiativele verzi, cum ar fi copertinele sau plantele,” a spus Vâlcu.

romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.