Taiwanul Susține Producția unui Serial Despre o Invazie Chineză

Taiwanul dezvoltă un serial TV despre o posibilă invazie chineză a insulei. O blocadă militară provoacă haos, retrageri masive de bani, evacuări de cetățeni străini și revolte în închisori. Rețelele TV sunt hackuite pentru propagandă inamică.

Aceste scene fictive au captivat atenția publicului taiwanez. Serialul „Zero Day” dramatizează o invazie a Armatei Populare de Eliberare a Chinei. Această amenințare planează asupra insulei autonome de zeci de ani, dar tensiunile cresc sub conducerea Partidului Comunist Chinez.

Reacții și Impact

Trailerul de 17 minute a avut un impact puternic în Taiwan. A strâns peste un milion de vizualizări pe YouTube și a generat discuții intense. „Zero Day” este primul serial taiwanez care abordează o invazie chineză, captând atenția presei locale.

O tânără de 21 de ani a comentat că serialul este foarte real și emoționant. Criticii, inclusiv politicieni din opoziție, au acuzat serialul de a crea panică. Hsin-mei Cheng, showrunner-ul, a subliniat că cetățenii taiwanezi trebuie să fie conștienți de pericolul unui conflict iminent.

Cheng a decis să abordeze acest subiect sensibil după evenimentele recente, inclusiv invazia Rusiei în Ucraina și vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. Proiectul a fost susținut de Robert Tsao, un important investitor taiwanez, și de o echipă de regizori talentați.

Susținerea Guvernului și a Armatei

Guvernul și armata taiwaneză au susținut producția serialului, oferind acces la locații importante. Filmările au avut loc în clădiri guvernamentale și la bordul unei nave de război. Ministerul Culturii a contribuit la finanțare, dar nu a intervenit în producție.

Regizorul Lo Ging-zim a subliniat că serialul nu este un film de propagandă politică, ci o explorare artistică și liberă a unei situații critice. Filmările se vor încheia în noiembrie, iar difuzarea este planificată pentru anul viitor. Echipa de producție explorează și lansarea internațională pe platforme de streaming, inclusiv Netflix.

dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.