Reuniunea Extraordinară a Țărilor Islamice

Miniștrii de externe din cele 57 de țări membre ale Organizației Cooperării Islamice (OCI) vor avea o reuniune importantă.

Întâlnirea va avea loc miercuri, la sediul OCI din Jeddah, Arabia Saudită. Se va discuta despre „crimele continue ale ocupației israeliene” și despre asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran. De asemenea, se va aborda „agresiunea Israelului” împotriva suveranității Iranului, conform unui comunicat al OCI, citat de EFE.

Detalii despre Reuniune

Comunicatul nu specifică dacă reuniunea va fi organizată prin teleconferință. Convocarea a fost solicitată de șeful diplomației iraniene, Ali Bagheri Kani, care a condamnat moartea lui Haniyeh. Kani a descris-o ca un „act laș și terorist” și a cerut trasarea la răspundere a Israelului.

Moartea lui Ismail Haniyeh și Impactul

Ismail Haniyeh, liderul Hamas, a murit la Teheran. Israelul nu a revendicat și nici nu a negat implicarea. Iranul a promis represalii, crescând temerile de război regional în Orientul Mijlociu. Hezbollah și rebelii houthi din Yemen au anunțat și ei represalii.

Cine a fost Ismail Haniyeh?

Ismail Haniyeh a fost liderul Hamas și a condus din exil operațiunile politice ale grupului. A devenit cunoscut în timpul războiului cu Israelul din Fâșia Gaza. Haniyeh a fost un interlocutor important în negocierile cu Israelul.

Detalii despre Viața lui Haniyeh

S-a născut într-o tabără de refugiați lângă Gaza. S-a alăturat Hamas în anii 1980, în timpul Primei Intifade. A fost încarcerat de mai multe ori de Israel și a revenit în Gaza, urcând în ierarhia Hamas.

dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.