Avertisment de la Casa de Pensii: Escrocii Profită de Recalculare

Ultimele ore pentru recalcularea pensiilor se apropie. Procesul se finalizează la miezul nopții. Aproape cinci milioane de înștiințări vor fi trimise în curând. Casa Națională de Pensii lansează un avertisment important. Escrocii profită de recalculare și încearcă să fure banii pensionarilor.

Casa Națională de Pensii a primit sesizări de la pensionari. Aceștia au fost contactați de persoane care pretind că sunt funcționari de la Pensii. Escrocii cer pensionarilor să deschidă conturi bancare și să trimită datele personale. Pensionarii trebuie să știe că funcționarii de la Casa Națională de Pensii nu fac astfel de apeluri. Pensia este virată pe cardul bancar doar la cererea titularului.

Detalii Despre Recalcularea Pensii

Recalcularea pensiilor aduce majorări între 1% și peste 90%. Aceste creșteri vizează mai mult de 3 milioane de pensionari. Cele mai mari creșteri vor fi pentru cei pensionați înainte de 2011. Aceștia au lucrat peste 25 de ani și beneficiază de bonusuri. Un milion de pensionari vor păstra veniturile actuale până anul viitor.

În 2025, toți pensionarii vor primi un spor de 10%. Cei care au cotizat mai mult de 25 de ani vor avea majorări substanțiale. Aceștia primesc bonusuri pentru fiecare an lucrat în plus. Creșteri consistente vor fi și pentru seniorii pensionați înainte de 2011, fără indice de corecție.

Exemplu de Majorare

Un pensionar din București, cu un stagiu de cotizare de 44 de ani, va primi o majorare semnificativă. Pensiunea sa de puțin peste 4.000 lei va crește cu aproape 1.900 lei. Începând cu septembrie, va încasa lunar 5.930 lei. De la 1 ianuarie, pensiile vor crește din nou cu cel puțin 10%.

Observator News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.