Salvarea Șoferului Incarcerat

Doi tineri pompieri din Mureș și Vaslui au intervenit. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui a fost, de asemenea, implicat. Aceștia au salvat viața unui șofer încarcerat. Incidentul s-a produs la Moara Domnească, la miezul zilei de duminică. Un apel la 112 a anunțat un accident grav. Detașamentul de pompieri Vaslui a fost alertat.

Aceștia au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare. Au folosit și o autospecială de stingere cu apă și spumă. Autospeciala era echipată cu modul pentru descarcerare și deblocare. La fața locului s-a deplasat și o ambulanță SMURD tip C1. Ambulanța era pentru terapie intensivă mobilă. În total, 11 pompieri militari au participat la intervenție.

Intervenția Inițială

Accidentul a implicat două autoturisme, conduse de doi șoferi. Echipajele de salvatori nu sosiseră încă la fața locului. Doi pompieri militari aflați în timpul liber au intervenit primii. Inspectorul principal de poliție Bogdan Gheorghiță a fost și el prezent. Plutonierul major Andrei Iulian a ajutat la fața locului. Acesta face parte din ISU „Horea” al județului Mureș. Soldatul Florin Vântu, de la ISUJ „Podul Înalt” Vaslui, a contribuit, de asemenea. Ambii pompieri au asigurat zona și au comunicat cu victima. Victima avea 73 de ani și se afla încarcerată.

Inspectorul principal Bogdan Gheorghiță a impus ordinea la fața locului. El a împiedicat localnicii să ridice autoturismul răsturnat. A existat riscul ca victima să fie rănită mai grav. La sosirea echipajelor de intervenție, situația era următoarea: două autoturisme erau avariate. Unul dintre vehicule se răsturnase în afara carosabilului. Conducătorul acestuia era încarcerat, dar conștient.

Salvarea Victimei și Evaluarea

Pompierii militari au stabilizat autoturismul răsturnat. Apoi au procedat la descarcerarea șoferului în vârstă de 73 de ani. Victima era conștientă și cooperantă, dar cu multiple traumatisme. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și dus la ambulanța SMURD. Acolo a primit primul ajutor și a fost transportat la spital. Șoferul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Conducătoarea celui de-al doilea vehicul a fost evaluată medical. Nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare.

Vasluianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.