Fostul Președinte al PNL Crin Antonescu Critică Conducerea PNL

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu reclamă o formă de mediocritate și impostură la nivelul conducerii PNL. El include în critici chiar și pe președintele formațiunii, Nicolae Ciucă. Antonescu consideră că decizia privind o candidatură a lui Ciucă pentru funcția supremă s-a luat fără demersurile necesare în partid. Promovarea lui Ciucă în campania pentru alegerile europarlamentare arată că „decizia era luată”.

„Trăim într-o formă de mediocritate și impostură la nivelul conducerii PNL”, a afirmat Crin Antonescu. El a făcut aceste declarații miercuri, la Digi 24. „Această impostură trebuie denunțată de cineva care poate”, a adăugat fostul președinte.

Criticile lui Antonescu la Adresa Conducerii Partidului

Întrebat dacă mediocritatea și impostura se aplică inclusiv candidatului PNL la alegerile prezidențiale, Antonescu a răspuns afirmativ: „Da, inclusiv”. El a continuat prin a spune că situația de la europarlamentare se repetă. „Cei care vor să fie pe liste trebuie să posteze mesaje pe rețelele de socializare. Dar ce să posteze?”, se întreabă Antonescu.

Evaluarea Candidaturii lui Nicolae Ciucă

„Avem un candidat la președinție care nu ne spune nimic”, a declarat Antonescu. El face referire la Nicolae Ciucă, pe care îl consideră „probabil un om cumsecade”. „Domnul Ciucă nu a fost hotărât de partid în mod oficial, la momentul potrivit. Decizia de promovare a fost luată încă din campania de europarlamentare”, a explicat Antonescu.

El susține că Ciucă a fost promovat în toată țara, ceea ce indică că „decizia era luată”. Antonescu a adăugat că, în acest moment, „suntem în fața unui fapt împlinit și în așteptarea unei cărți”.

Decizii în cadrul PNL

Antonescu susține că există un grup restrâns de trei-patru oameni care iau decizii în PNL. În acest context, el i-a nominalizat pe Rareș Bogdan, Lucian Bode și Dan Motreanu. Antonescu sugerează că aceștia probabil iau decizii împreună cu Nicolae Ciucă.

„Eu nu le cenzurez dreptul de a lua decizii, sunt aleși de partid și e treaba partidului”, spune Antonescu. „Eu vorbesc, ca alegător, despre rezultatul acestor decizii”, a adăugat el.

Posibila Implicare a Președintelui Klaus Iohannis

În ceea ce privește percepția conform căreia președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ciucă drept candidat al PNL, Crin Antonescu a spus: „Foarte probabil. Dacă nu a fost un ordin direct”. „În orice caz, cu încuviințare”, a subliniat fostul președinte al PNL.

Antonescu a subliniat că politicienii trebuie să „ne spună ce vor să facă ei cu România”. El a punctat că acest lucru nu se întâmplă.

News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.