Tablou Ireal pe Litoralul din Costinești

Aglomerația de pe Plajă și Mare

Litoralul este extrem de aglomerat în acest weekend. Plajele sunt complet ocupate, iar parcările sunt pline de mașini. La Costinești, șezlongurile sunt lipite unele de altele, iar în mare sunt sute de oameni strânși ca sardelele.

Pentru prima dată în acest sezon estival, numărul turiștilor a ajuns la aproape 200.000. Antreprenorii din domeniu se laudă cu această cifră, subliniind că majoritatea rezervărilor s-au făcut în ultimele 5 zile.

Reacțiile Turiștilor și Salvamarilor

Un turist spune: „Ești ezitant să intri în apă. Este prea aglomerat? Da, dar este și frumos. Acum văd aglomerația asta pentru prima dată.” Pe plajă, șezlongurile sunt așezate foarte aproape unele de altele, iar riscurile de a primi un cot sunt mari.

Salvămarii fluieră mai ales preventiv. Cătălin Dogaru, șef sector salvamar, estimează că pe plaja din Costinești sunt minim 50.000 de oameni, dintre care 20-30.000 pe sectorul său.

Costurile Ridicate și Impresii

Aglomerația sporește și prețurile. „Cu cât e mai aglomerat, cu atât e mai scump. Avem bani de ne dau afară din casă, dar nu am găsit bilete în Turcia sau Grecia, așa că venim aici”, spune un turist.

În Mamaia, vârf de sezon este vizibil. Plajele sunt pline încă de dimineață, iar șezlongurile sunt greu de găsit. Zona de cearșafuri s-a mutat aproape de malul mării.

Evenimente și Prețuri

Teofana și Alexandru din Sălaj își vor aminti această vacanță pentru că ea i-a spus „Da!” lui Alexandru, care urmează să-i fie soț. Hotelierii sunt bucuroși, camerele fiind complet ocupate.

Pentru cei care nu au ajuns încă la mare, weekendul promite 30 de grade în aer și 27 de grade în apă. Tarifele sunt acum la cel mai înalt nivel al sezonului. O cameră dublă la un hotel de 3 stele costă 800 de lei pe noapte, iar la 4 stele poate ajunge până la 2000 de lei.

Prețuri și Disponibilitate

O masă pentru patru persoane la terasă costă 400 de lei. O porție de hamsii este 25 de lei, un mic costă în jur de 7 lei, iar o bere între 7 și 25 de lei. Șezlongurile costă între 50 și 120 de lei pe zi, în funcție de stațiune.

Fiți atenți la aglomerația de la terase. Cei care nu au rezervat o masă din timp s-au confruntat cu șanse mici de a găsi un loc liber sau au așteptat la coadă pentru a elibera un loc.

Știrile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.