ANPC Retrage Peste 1,8 Milioane de Sticle de Bere

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au decis retragerea de pe piață a peste 1,8 milioane de sticle de bere. Această decizie a fost luată după ce au fost descoperite nereguli semnificative.

În prima jumătate a lunii august, inspectorii ANPC au realizat controale și au găsit bere cu rugină pe capace sau pe gât. Aceste sticle făceau parte din loturi de bere Ciuc produse de SC Heineken România SA.

Inspectorii au verificat cele patru fabrici ale producătorului din România, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanța și Târgu Mureș. De asemenea, au fost inspectați distribuitorii acestuia. Au fost identificate patru loturi cu probleme: 152, 156, 173 și 177, totalizând 1.854.180 sticle distribuite, conform ANPC și Agerpres.

În urma constatărilor, ANPC a aplicat sancțiuni operatorului economic. Acesta a primit o amendă de 65.000 lei. De asemenea, ANPC a dispus retragerea de pe piață a produselor afectate și a cerut dovada distrugerii acestora.

Până la 16 august, au fost returnate către producător 323.795 de sticle cu aceleași defecte.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sfătuiește consumatorii să verifice sticlele de bere achiziționate. Dacă găsesc urme de rugină pe capac sau gât, trebuie să se adreseze comerciantului pentru înlocuire sau rambursare.

Dacă comerciantul refuză, consumatorii pot depune o reclamație la ANPC.

antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.