Taiwanul își Consolidează Capacitățile de Apărare cu Șapte Noi Submarine

Taiwanul își întărește apărarea prin construirea a șapte noi submarine. Aceste submarine vor avea sistem de luptă Lockheed Martin și torpile grele MK-48, conform Interesting Engineering.

Bugetul și Criticile

Cabinetul taiwanez a aprobat un buget de 8,88 miliarde de dolari pentru acest proiect. Bugetul va fi prezentat legiuitorilor pentru revizuire la sfârșitul lunii. Analiștii au apreciat angajamentul liderului William Lai Ching-te, dar au criticat mișcarea. Ei consideră că administrația a fost „iresponsabilă” pentru că a aprobat proiectul înainte ca prototipul să fie testat pe mare.

Programul de Apărare Submarină

Submarinele vor fi construite între 2025 și 2038, în cadrul Programului de Apărare Submarină. Purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Chen Shih-kai, a subliniat angajamentul guvernului. Taiwanul vizează consolidarea apărare națională, promovarea producției autohtone și asigurarea suveranității în regiunea Indo-Pacific.

Realizările Anterioare

Submarinul Hai Kun a fost dezvăluit oficial la Kaohsiung în septembrie anul trecut. Fostul președinte Tsai a considerat realizarea ca dovadă a capacității Taiwanului de a îndeplini „o sarcină imposibilă”.

presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.