Zuckerberg: Administrația Biden a Presat Meta să Cenzureze Conținutul Legat de Covid-19

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a afirmat că administrația Biden a „presat” Facebook să cenzureze conținutul despre Covid-19. Acesta a declarat că în 2021, oficialii din Administrația Biden, inclusiv cei de la Casa Albă, au exercitat presiuni asupra echipei Meta. Au fost solicitați să elimine conținuturi legate de Covid-19, inclusiv umorul și satira.

Regrete și Critici

Zuckerberg a spus că, deși Meta avea decizia finală de a elimina conținutul, presiunea guvernului a fost greșită. El regretă că nu au fost mai transparenți în această privință. În timpul pandemiei, Facebook a eliminat multe postări, inclusiv pe cele critice la adresa izolării și vaccinurilor. Aceasta a stârnit furia criticilor, care au considerat că măsurile de moderare au fost excesive.

Statistica și Opinie Publică

În total, Facebook a eliminat peste 20 de milioane de postări într-un an. Zuckerberg se alătură altor lideri din social media care au criticat moderarea excesivă a conținutului. Această problemă este parte a unei dezbateri globale privind responsabilitatea platformelor de social media în moderarea conținutului.

Reglementare și Supraveghere

Există o dezbatere continuă despre cât de mult ar trebui să intervină platformele de social media în controlul conținutului. Unele platforme evită să impună restricții stricte, în timp ce guvernele susțin că trebuie luate măsuri stricte pentru prevenirea comportamentului infracțional.

Acțiuni în Franța și Politica în SUA

Recent, autoritățile franceze au arestat cofondatorul Telegram pentru gestionarea inadecvată a conținutului ilegal. În ajunul alegerilor prezidențiale din SUA, Zuckerberg își reiterează dorința de a rămâne nepartizan și de a nu influența procesul electoral. „Scopul meu este să fiu neutru și să nu par că am un rol în acest sens”, a scris Zuckerberg în scrisoare.

mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.