Vizita lui Putin în Mongolia și Proiectul Gazoductului Rusia-China

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a sosit în Mongolia pentru o vizită de stat, a anunțat luni Kremlinul. Mongolia este esențială pentru construirea unui gazoduct care să conecteze Rusia și China. Rusia discută de ani de zile despre acest gazoduct, care ar transporta 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale anual din regiunea Yamal către China, prin Mongolia, potrivit Reuters.

Proiectul „Power of Siberia 2” și Contextul Energetic

Proiectul „Power of Siberia 2″ este parte a strategiei Rusiei de a compensa pierderea vânzărilor de gaze în Europa, după începerea războiului din Ucraina. Conducta planificată va succeda o altă conductă existentă, care furnizează deja gaz rusesc Chinei și care va atinge capacitatea planificată de 38 de miliarde de metri cubi pe an până în 2025. Proiectul a fost blocat mult timp din cauza unor probleme-cheie, cum ar fi prețul gazului. Cu toate acestea, Putin a declarat recent că lucrările pregătitoare, inclusiv studiile de fezabilitate și inginerie, sunt în desfășurare conform planului.

Discuții Diplomatice și Tensiuni Internaționale

Putin urmează să discute marți cu președintele Mongoliei, Ukhnaagiin Khurelsukh. Săptămâna trecută, Ucraina a cerut Mongoliei să-l aresteze pe Putin în baza unui mandat emis de Curtea Penală Internațională (CPI). CPI l-a acuzat pe Putin de crima de război de deportare ilegală a sute de copii din Ucraina. Mandatul obligă cele 124 de state membre ale Curții, inclusiv Mongolia, să-l aresteze pe Putin și să-l transfere la Haga pentru a fi judecat, dacă acesta ajunge pe teritoriul lor. Întrebat despre discuțiile cu autoritățile mongole privind mandatul CPI, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „toate aspectele vizitei au fost discutate în detaliu”.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.