Massachusetts va Oferi Certificate de Naștere Non-Binare pentru Nou-Născuți

Statul Massachusetts va introduce opțiunea de gen „non-binar” pe certificatele de naștere pentru nou-născuți, începând cu anul viitor, potrivit NewBostonPost. Această schimbare vine în urma unui amendament depus de reprezentanta Mindy Domb la proiectul de lege pentru bugetul de stat pentru anul fiscal 2025. Guvernatorul Maura Healey a semnat acest proiect de lege luna trecută, incluzând mai multe modificări importante.

Ce Înseamnă „Non-Binar”?

Termenul „non-binar” se referă la persoanele care nu se identifică exclusiv ca bărbați sau femei. Aceste persoane își văd identitatea de gen ca un amestec între cele două, niciuna dintre ele sau ceva complet diferit.

Schimbări în Politica de Stat

Reprezentanții statului au anunțat mai multe modificări în politica de stat printr-un comunicat de presă comun. Bugetul include șase secțiuni care se referă la identitatea de gen în evidențele de stat. Aceste modificări permit, printre altele, părinților să aleagă o opțiune non-binară pe certificatul de naștere al copilului lor și adulților să schimbe sexul pe documentele oficiale. De asemenea, agențiile de stat sunt obligate să dezvolte și să difuzeze materiale care informează tinerii despre aceste opțiuni.

Modificarea acordă agențiilor de stat termenul limită de 1 ianuarie 2025 pentru a-și prezenta planurile legislative privind introducerea unei opțiuni de gen non-binar în toate documentele oficiale.

Reacțiile Parlamentarilor

Cei trei parlamentari care au susținut această inițiativă și-au exprimat entuziasmul pentru afirmarea identităților de gen ale nou-născuților. Reprezentanta Mindy Domb a declarat că legislația demonstrează angajamentul statului față de acceptarea și recunoașterea diversității de gen. Senatorul Comerford a subliniat că această politică afirmă capacitatea oamenilor de a alege o opțiune de gen non-binară în documentele oficiale. Reprezentanta Marjorie Decker a subliniat că schimbarea respectă drepturile omului și asigură recunoașterea legală a identității non-binare în Massachusetts.

Istoricul Schimbărilor

Parlamentarii au depus proiecte de lege în trecut pentru a face aceste modificări, dar Camera Reprezentanților din Massachusetts nu le-a votat în acea sesiune. Totuși, Senatul Massachusetts a adoptat proiectul de lege în unanimitate în septembrie 2021.

Marius Tucă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.