Turcia Solicită Aderarea la BRICS

Turcia, membru NATO, a depus cererea de aderare la BRICS, dominat de China și Rusia. Acestea sunt considerate marii inamici ai SUA.

Frustrare față de UE
Negocierile de aderare la UE durează de ani buni fără rezultate. Din acest motiv, Ankara a solicitat aderarea la BRICS, format din piețe emergente.

Centrul de Gravitație Geopolitică
Surse citate de Bloomberg afirmă că guvernul Erdogan consideră că influența geopolitică se mută de la economiile occidentale dezvoltate.

Cererea Turciei a fost depusă acum câteva luni, reflectând nemulțumirea față de negocierile de aderare la UE, care durează de zece ani fără progrese.

Divergențe cu NATO
Aderarea la BRICS evidențiază și tensiunile Turciei cu NATO, cauzate de relațiile strânse cu Rusia.

Medierea Conflictului
Turcia a intermediat la începutul războiului negocierile dintre Ucraina și Rusia. Aceste negocieri au fost aproape de succes, dar ar fi fost sabotate de Marea Britanie și SUA.

Declarația lui Erdogan

Erdogan a declarat recent la Istanbul că Turcia poate deveni puternică doar îmbunătățindu-și relațiile cu Estul și Vestul.

Ambițiile Geopolitice ale Turciei
Bloomberg menționează că Turcia dorește să devină un nod al exporturilor de gaze din Rusia și Asia Centrală către Occident. Totodată, Erdogan încearcă să atragă investitori chinezi în domeniul vehiculelor electrice, folosind uniunea vamală cu UE pentru a facilita exporturile către Europa.

Active News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.