Prognoza Meteo: Ce Ne Așteaptă în Luna Octombrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru perioada 17 septembrie – 14 octombrie 2024. În această perioadă, vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor din țară. Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru acest interval.

Prognoza meteo 17 – 23 septembrie 2024

În săptămâna 17 – 23 septembrie, temperaturile vor fi puțin mai scăzute în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale. În restul țării, valorile termice vor fi apropiate de media normală. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în extremitatea de nord-est. În celelalte regiuni, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Prognoza meteo 23 – 30 septembrie 2024

În perioada 23 – 30 septembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 30 septembrie – 7 octombrie 2024

În săptămâna 30 septembrie – 7 octombrie, vremea va fi frumoasă în toate regiunile, în special în cele sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice. În restul țării, va fi în general apropiat de normal.

Vremea 7 – 14 octombrie 2024

Între 7 și 14 octombrie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod normal în majoritatea țării. Cantitățile de precipitații vor fi în jurul mediei normale pentru acest interval.

Când va Ninge în România

Meteorologii au anunțat că va ninge în județul Harghita de pe 17 noiembrie. În București, prima ninsoare din acest an va fi pe 19 noiembrie. În luna noiembrie, Capitala ar putea experimenta primul îngheț la sol din sezonul rece, cu temperaturi minime între -1 și -2 grade Celsius. ANM a indicat că iarna își va face simțită prezența după 10-11 decembrie. Recent, a nins pe Transalpină, cu un strat de cinci centimetri de zăpadă și vizibilitate redusă. Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a menționat că au fost probleme și a fost nevoie de intervenția autorităților.

Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.