Adio, fumat și vapat în spațiile publice: Decizia care schimbă totul

Fumatul și vapatul în spațiile publice vor deveni interzise. O nouă decizie a Uniunii Europene va fi aplicată în toate statele membre.

Măsuri noi pentru fumat și vapat

Uniunea Europeană va introduce măsuri drastice împotriva fumatului și vapatului în aer liber. Aceste măsuri se aplică și în zonele de relaxare și de luat masa. Comisia Europeană va recomanda interzicerea fumatului pe terase, în stațiile de autobuz, parcuri, curțile școlilor, parcările spitalelor și grădinile zoologice.

Măsurile vizează atât produsele cu nicotină, cât și sistemele de vapat care emit vapori. Scopul principal este protejarea copiilor și tinerilor de efectele nocive ale fumatului pasiv.

Extinderea liniilor directoare

Noua decizie vizează extinderea liniilor directoare din 2009. Acestea au vizat reducerea fumatului pasiv în locuri publice și transportul urban. Aproximativ 700.000 de persoane mor anual în Uniunea Europeană din cauza consumului de tutun. Dintre acestea, zeci de mii decedează din cauza fumatului pasiv.

Beneficiile produselor cu risc redus

Fumătorii români care au trecut la produse cu risc redus* raportează îmbunătățiri ale condiției fizice. Utilizatorii de produse care încălzesc tutunul și cei care utilizează produse de vapat spun că:

  • 86% dintre utilizatorii produselor care încălzesc tutunul și 83% dintre utilizatorii de produse de vapat tușesc mai puțin comparativ cu fumatul;
  • 76% dintre utilizatorii produselor care încălzesc tutunul și 82% dintre utilizatorii de produse de vapat consideră că acestea afectează mai puțin dantura comparativ cu fumatul;
  • 70% dintre utilizatorii produselor care încălzesc tutunul și 81% dintre utilizatorii de produse de vapat spun că acestea afectează mai puțin capacitatea de efort fizic comparativ cu fumatul.

„Conceptul de reducere a riscurilor asociate fumatului este din ce în ce mai relevant pentru consumatori”, spune Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT. Ea adaugă că dovezile științifice susțin produsele care încălzesc tutunul și produsele de vapat ca alternative cu risc redus* la fumat.

Interzicerea vapatului în spațiile publice

Chiar dacă vapatul este mai acceptat de fumători, acesta va fi interzis în spațiile publice, la fel ca țigările clasice.

Daily Business

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.