De ce tramvaiele, autobuzele și troleibuzele nu opresc în stație doar la cerere

Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele din București au butoane pentru a anunța dorința de a coborî. Totuși, aceste vehicule nu opresc în stație doar la cerere. Chiar dacă nu sunt călători, mijloacele de transport opresc obligatoriu.

Oprirea la fiecare stație, indiferent de numărul călătorilor, duce la consum suplimentar de energie. Acest lucru se datorează frânării și repornirii vehiculelor grele. Uzura suplimentară a frânelor și a ușilor este, de asemenea, un dezavantaj.

Soluția ar putea fi aplicată în afara orelor de vârf. La finalul programului sau în weekend, vehiculele sunt adesea mai goale.

Buletin de București a întrebat de ce nu se introduce sistemul de oprire la cerere. Acest sistem funcționează cu succes în multe orașe din Occident.

De ce nu opresc în stație

Societatea de Transport București (STB) a explicat că decizia de oprire obligatorie în fiecare stație este impusă prin contract. Acest contract a fost încheiat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Aceasta este entitatea care organizează transportul public în zona București – Ilfov.

„TPBI reglementează și obligativitatea conducătorilor auto de a opri în fiecare stație,” a menționat STB. Totuși, reprezentanții companiei au spus că sistemul clasic este necesar.

„Această obligație asigură accesul tuturor călătorilor, inclusiv celor care nu pot folosi butoanele rapid.”, au adăugat aceștia.

TPBI: Discutăm abia după ce se înnoiește toată flota

Asociația TPBI a confirmat că operatorii de transport trebuie să oprească în toate stațiile.

„Propunerea de a introduce sistemul «cobori doar dacă apeși pe buton» poate fi analizată după reînnoirea flotei. Așa toate vehiculele vor fi dotate cu această opțiune,” a explicat TPBI.

„Regulamentul trebuie să fie aplicabil în mod unitar pentru toți operatorii din București-Ilfov,” a adăugat TPBI în răspunsul oferit.

Buletin de București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.