Camera Deputaţilor: PFA-urile, întreprinderile individuale şi cele familiale vor putea fi transformate în societăţi cu personalitate juridică

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege important. Legea permite transformarea persoanelor fizice autorizate în societăţi cu personalitate juridică. Proiectul a obținut 242 voturi „pentru” și două abțineri.

Această legislație completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008. Legea vizează desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate. De asemenea, se referă la întreprinderile individuale și cele familiale.

Actul normativ permite transformarea organizării persoanelor fizice autorizate în societăţi cu personalitate juridică. Persoanele fizice autorizate pot opta, după un an de funcţionare, pentru modificarea formei de organizare. Aceasta se poate face în una dintre formele prevăzute de Legea societăţilor nr. 31/1990.

Pentru a face acest lucru, trebuie să depună anumite documente la oficiul registrului comerţului. Documentele necesare includ certificatul de înregistrare obţinut conform ordonanţei de urgenţă. De asemenea, este necesar actul constitutiv al societăţii. Dovada efectuării vărsămintelor este, de asemenea, obligatorie, cu excepţia societăţilor cu răspundere limitată.

Alte documente necesare sunt dovada sediului social, certificatul de atestare fiscală și codul de înregistrare în scopuri de TVA, dacă este cazul. Noua societate va păstra codul de identificare fiscală și codul de înregistrare în scopuri de TVA.

Autorităţile competente vor elibera certificatul de înmatriculare al noii societăţi în termen de 3 zile lucrătoare de la depunerea documentelor. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege.

Financial Intelligence

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.