Israelul extinde ofensiva terestră în Liban

Armata israeliană a anunțat extinderea operațiunii terestre din Liban prin trimiterea unei a patra divizii. După atacuri aeriene intense în sudul și estul Libanului, numărul trupelor pe teren este estimat la 15.000. Divizia 146 de rezerviști a fost trimisă în sudul Libanului noaptea trecută.

Această acțiune a fost precedată de mobilizarea unei a treia divizii permanente. Israelul a denumit operațiunea recentă „Săgețile Nordului”, menționând că va include raiduri limitate și țintite. Scopul este eliminarea infrastructurii Hezbollah pe linia albastră, frontiera de facto dintre cele două țări.

Pregătiri pentru o ofensivă extinsă în nord

Însă, desfășurarea a patru divizii și evacuările din satele libaneze sugerează o posibilă ofensivă în nordul Libanului. Ordinele de evacuare și bombardamentele din sud și estul țării indică o intensificare a atacurilor israeliene. La rândul său, secretarul general interimar al Hezbollah, Nair Qassem, a declarat marți că gruparea rămâne activă în ciuda atacurilor aeriene israeliene. În ciuda pierderilor, Hezbollah a reînlocuit toți comandanții de rang înalt.

Pierderi și declarații ale liderilor israelieni

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat că armata israeliană l-a eliminat pe Hashem Safieddine, un lider important al Hezbollah. Netanyahu a declarat că au fost distruse „capacitățile Hezbollah” și că au fost eliminați mii de combatanți. De asemenea, a menționat uciderea lui Nasrallah și a înlocuitorului său, dar nu a precizat cine este „înlocuitorul înlocuitorului”.

Hezbollah nu a confirmat moartea lui Safieddine.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.