Vremea se răcește în weekend

Avertizări de ploi și vânt în mai multe zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat ploi și intensificări ale vântului. Acestea vor începe de vineri seară și vor dura până sâmbătă seară. Zonele afectate vor fi sudul și sud-estul țării. De asemenea, a fost emis un cod galben de vânt pentru sâmbătă.

Meteorologii au emis avertizări valabile până sâmbătă, 11 octombrie, ora 21:00. Vor fi ploi moderate cantitativ și vânt puternic în sudul și sud-estul țării. Se vor înregistra averse și descărcări electrice în unele zone.

„Se vor acumula 10-15 l/mp de apă, iar izolat cantitățile vor depăși 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h”, transmite ANM.

Cod galben de vânt

ANM a emis un cod galben de vânt pentru sâmbătă, între orele 6:00 și 21:00. Zonele afectate sunt Moldova, estul și nord-estul Munteniei, și Dobrogea.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă, în aceste regiuni, vântul va avea intensificări. Vitezele la rafală vor ajunge la 50-55 km/h”, potrivit ANM. Cerul va fi predominant noros, cu averse și posibile descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate până la sfârșitul zilei vor fi de 10-15 l/mp, iar pe alocuri pot ajunge la 20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat pe tot parcursul zilei. Temperatura minimă va fi de 13-14 grade, iar cea maximă, mai scăzută decât în ziua anterioară, va atinge 18-19 grade.

HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.