Dacia câștigă Raliul Marocului

Dacia a câștigat Raliul Marocului, prima competiție oficială a echipei. Nasser Al-Attiyah a devenit campion mondial pentru a treia oară. El a concurat cu echipamentul Dacia la finalul Raliului Marocului. Sebastian Loeb a câștigat etapa a cincea a competiției. Raliul Marocului a fost un succes imens pentru Dacia la prima participare.

Echipa Dacia a câștigat trei etape din cinci. A avut clasări în primele poziții în toate etapele. Dacia a depășit rivalele mai experimentate, precum Ford și Toyota. Echipa este pregătită pentru Raliul Dakar din ianuarie.

Detalii despre competiție și mașină

În cele cinci zile, echipajele au parcurs 1.360 km de probe speciale. De asemenea, au avut 855 km de legături, totalizând 2.215 km. Dacia Sandriders este numele echipei Dacia în acest raliu. Mașina cu care concurează se numește Sandrider. Aceasta a fost dezvoltată de Renault Group și ProDrive.

Raliul Marocului a fost ultima etapă din Campionatul Mondial de Rally Raid. Dacia Sandrider participă pentru prima dată la o competiție oficială. Până acum, echipa a realizat doar teste în Franța și Maroc. Condițiile din Maroc sunt similare cu cele din Raliul Dakar. Raliul Dakar începe în primele zile ale lunii ianuarie. Recunoașterile au loc pe 1 ianuarie, iar startul este pe 3 ianuarie.

Dacia vrea să câștige Dakar în următorii doi ani. Pentru aceasta, colaborează cu Prodrive pentru a dezvolta mașinile de concurs. Dacia Sandrider este bazată pe modelul BRC Hunter T1+ de la Prodrive. Echipa Alpine Racing a contribuit la dezvoltarea sa. Designul mașinii se inspiră din conceptul Dacia Manifesto, prezentat la Paris acum doi ani.

Mașina are un șasiu tubular și o caroserie din fibră de carbon. Este propulsată de un motor V6 de 3.0 litri, biturbo. Acest motor dezvoltă o putere maximă de 359 CP și un cuplu maxim de 539 Nm. Cutia de viteze este secvențială, cu șase trepte. Jantele au dimensiunea de 17 inch.

Mașina măsoară 4,14 metri în lungime, similară cu un SUV de clasă B. Lățimea sa este de 2,30 metri, iar înălțimea de 1,81 metri. Are un ampatament de 3 metri și console scurte, de 59 și 55 cm.

Profit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.