Pelerinajul Sfintei Parascheva atinge apogeul

Pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași se află în plină desfășurare. Timpul de așteptare a ajuns la 16 ore. Peste 50.000 de credincioși stau la rând pentru a se ruga la moaște. Vineri seară, racla a fost purtată prin oraș într-o procesiune emoționantă. La procesiune au participat câteva mii de pelerini. Luni va avea loc marea sărbătoare a Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Pe străzile din Iași, preoții au purtat moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon. Aceasta este singura dată din an când Sfânta Parascheva părăsește Mitropolia. Pe străzile orașului, racla este însoțită de militari cu torțe aprinse și de mii de pelerini.

O femeie a declarat: „Este impresionant, este deosebit. Ceva ce nu am simțit niciodată.”

Coada la moaște și numărul pelerinilor

Peste zi, rândul la baldachinul cu moaștele a crescut și mai mult. Coada de pelerini se întinde pe 7 km. Aceasta pornește dintr-un alt cartier, de pe Bulevardul Mihai I, și șerpuiește până la Catedrala Mitropolitană.

Aproximativ 118.000 de pelerini s-au rugat până acum la racla Sfintei Parascheva. Cei care s-au așezat la coadă sâmbătă vor ajunge la raclă abia duminică după-amiază. Timpul de așteptare a crescut la 16 ore, conform anunțului jandarmilor.

Sfânta Parascheva va fi prăznuită luni, pe 14 octombrie. Cu ocazia sărbătorii, pelerinii vor primi o masă caldă. De asemenea, toți elevii și profesorii din județul Iași vor avea zi liberă, conform deciziei Inspectoratului Școlar Județean.

Știrile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.