Beneficiarii de carduri de energie care nu au utilizat toți banii pentru plata directă a facturilor la energie electrică, termică sau gaze naturale pot retrage banii rămași în numerar de pe card până la data de 31 mai 2024. Această facilitate este disponibilă și la oficiile poștale. În județul Vaslui, aproximativ 41 de mii de persoane au beneficiat de acest sprijin pentru încălzirea locuințelor în timpul iernii trecute.

Începând cu anul 2023, persoanele și familiile cu venituri mici primesc un ajutor financiar în valoare de 1.400 de lei pentru compensarea cheltuielilor cu încălzirea locuinței și a creșterii prețurilor la energie. Acești bani, oferiți în două tranșe a câte 700 lei, pot fi folosiți pentru plata energiei electrice, energiei termice centralizate, gazelor naturale sau pentru achiziționarea de combustibil pentru încălzire, precum butelii, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Beneficiarii acestui ajutor sunt pensionari ai sistemului public de pensii în vârstă de 60 de ani sau mai mult, persoane încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu și cu venituri lunare sub 2.000 de lei, precum și familii care primesc alocație de susținere a familiei sau ajutor social.

Cardurile de energie emise pentru sezonul rece 2023–2024 vor expira la sfârșitul lunii, iar banii neutilizați se vor întoarce la bugetul de stat. Pentru a evita pierderea acestor fonduri, beneficiarii pot retrage banii rămași în numerar până la data de 31 martie 2024 de la oficiile poștale, conform unei Ordonanțe guvernamentale adoptate pe 25 ianuarie 2024. Retragerile de numerar se pot face doar de la oficiile poștale, deoarece cardurile nu sunt compatibile cu bancomatele.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://vasluiazi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.