Fructe pe care le poți transforma în murături
Murăturile din fructe sunt o delicatesă ușor de pregătit și foarte gustoasă. Iată câteva rețete simple pentru a le transforma în murături delicioase, perfecte pentru iarnă.
Prunele murate
Ingrediente:
- 1 kg de prune
- 500 g de zahăr
- 250 ml de oțet din mere
- 2 bucăți de anason
- 1 linguriță de cuișoare
- Piper
Mod de preparare:
Spală prunele și taie-le în 4 bucăți. Fierbe prunele cu zahărul și oțetul, amestecând ocazional. Când compoziția scade, adaugă condimentele și lasă să fiarbă 5-6 minute. Pune prunele în borcane și completează cu lichidul obținut. Sigilează borcanele și fierbe-le în bain-marie.
Struguri murați
Ingrediente:
- 500 g de struguri
- 100 g de zahăr
- Boabe de muștar
- 250 ml de apă
- 3 linguri de oțet din mere
- 1 ardei chilli
- 1 foaie de dafin
- Cimbru și rozmarin
- 1 lingură de sare
Mod de preparare:
Coace semințele de muștar la foc mic până pocnesc. Adaugă restul ingredientelor și lasă să fiarbă până lichidul se reduce la jumătate. Pune strugurii în borcane, completează cu apă și fierbe-le în bain-marie.
Gutui murate
Ingrediente:
- 310 ml oțet din mere
- 220 g de zahăr
- 3 cuișoare
- 3 ardei iuți
- Boabe de piper
- Un baton de scorțișoară
- 500 g de gutui
- 200 ml de apă
Mod de preparare:
Fierbe toate ingredientele, mai puțin gutuile, timp de 5 minute. Taie gutuile și fierbe-le în suc propriu timp de 20 de minute. Pune gutuile în borcane și completează cu lichidul fiert. Fierbe borcanele în bain-marie.
Mere murate
Ingrediente:
- 3 mere mari
- 500 g oțet din mere
- 250 g apă
- 250 g zahăr
- 3 batoane de scorțișoară
- 3 bucăți de anason
- 2 linguri de sare
- 1 ceapă albă
- 1 ardei iute
- 1 țelină
- Rozmarin
Mod de preparare:
Fierbe toate ingredientele lichide, apoi adaugă zahărul și sarea. Când zahărul se topește, adaugă scorțișoara și anasonul. Taie merele, țelina și ceapa. Pune-le în borcane și completează cu lichidul fiert. Fierbe borcanele în bain-marie.
Pere murate
Ingrediente:
Folosește aceeași rețetă ca la mere pentru pere dulci și zemoase. Perele sunt ușor de murat și au un gust deosebit.