Valul de creșteri de prețuri la carburanți continuă. Începând cu 1 iulie, românii se vor confrunta cu costuri mai mari pentru umplerea rezervorului cu motorină sau benzină. Șoferii primesc vești proaste, deoarece prețurile carburanților vor înregistra o creștere semnificativă, atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Chiar dacă în ultimul timp s-a observat o scădere a prețurilor la carburanți, se pare că această tendință se va inversa începând cu 1 iulie.

Șoferii s-au obișnuit cu fluctuațiile de prețuri la pompă, însă nu sunt mulțumiți de această perspectivă, mai ales că se anunță noi creșteri. Motivul principal al acestei majorări constă în introducerea unor accize noi asupra carburanților, prețul benzinei urcând cu 43 de bani pe litru, în timp ce prețul motorinei va crește cu 40 de bani pe litru. Astfel, un plin de motorină va costa șoferii cu 20 de lei mai mult față de prețurile actuale, conform informațiilor oferite de Antena 3 CNN.

În același timp, șoferii care utilizează benzină vor plăti cu 21 de lei mai mult pentru umplerea rezervorului, comparativ cu situația actuală. Această creștere este rezultatul majorării accizelor, care au fost implementate în etape începând cu finalul anului trecut. Guvernul a decis ca această majorare să fie distribuită astfel: 33% din procentul de creștere anuală începând cu 1 ianuarie 2024, 33% din procentul de creștere anuală începând cu 1 aprilie 2024 și 33% din procentul de creștere anuală începând cu 1 iulie 2024. Este important de subliniat că această creștere este determinată de taxele impuse de stat, ceea ce înseamnă că prețurile ar putea continua să crească în funcție de condițiile de pe piață. În mod surprinzător, prețurile la motorină și benzină rămân la nivelul de vineri, 17 mai 2024.

Cel mai accesibil preț pentru benzină standard se găsește în București la o stație Petrom, unde este vândut la 7,14 lei pe litru. În alte stații din București, prețurile pentru benzină standard variază între 7,16 lei și 7,30 lei pe litru, cu o tendință de scădere față de săptămâna precedentă. În ceea ce privește motorina standard, cel mai accesibil preț în București este de 7,12 lei pe litru, la stația Socar de pe strada Vasile Lascăr 141A, iar prețul maxim ajunge la 7,25 lei pe litru. Pentru motorina premium, prețurile variază între 7,52 lei și 7,81 lei pe litru.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://a1.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.