Republica Moldova și România au decis să intensifice colaborarea în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova a aprobat semnarea unui Protocol între Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România.

Această colaborare va implica organizarea de evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniul sportiv și tabere sportive. De asemenea, experții din cele două țări vor schimba informații și experiențe legate de organizarea competițiilor sportive și a altor evenimente de promovare a sportului, inclusiv pentru copii, femei și persoane cu dizabilități. Vor fi de asemenea discutate aspecte legate de medicina sportivă și activitățile antidoping.

Reprezentanții din federațiile naționale și cluburile sportive vor fi implicați în seminarii de formare, conferințe și forumuri, cu scopul de a analiza evoluțiile în domeniul sportului. Mai menționăm că în acest an, Republica Moldova și România au organizat ultramaratonul Rubicon, care a constat în parcurgerea distanței dintre Chișinău și București. Scopul acestei competiții a fost de a familiariza participanții cu regiunile, cultura și istoria ambelor țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.