Într-o postare pe Facebook, deputata Raisa Enachi a lansat critici dure la adresa proiectului de lege Pl-x 382/2024, care a fost votat miercuri în plenul Camerei Deputaților. Acest proiect de lege prevede susținerea refugiaților și micșorarea termenului pentru depunerea la cetățenie. Enachi avertizează că aceste măsuri compromit siguranța și demnitatea națiunii române, transformând cetățenia într-o marfă accesibilă pentru cei care caută doar beneficii materiale.

Ea subliniază că proiectul ar permite migranților să obțină cetățenia fără a avea o legătură reală cu România, ceea ce ar putea transforma țara într-o rampă de lansare pentru cei ce doresc să ajungă în alte state UE. Deputata ridică întrebări cu privire la pierderea identității naționale și acuză guvernul de o politică prea permisivă, care riscă să transforme România într-un teritoriu deschis pentru oricine dorește să profite de resursele sale.

Mesajul deputatului Raisa Enachi este prezentat mai jos:

„Cetățenia Română Nu Este de Vânzare!
Miercuri, în plenul Camerei Deputaților, s-a votat proiectul de lege Pl-x 382/2024, care prevede susținerea refugiaților și micșorarea termenului pentru depunerea la cetățenie. Acest proiect legislativ conține prevederi inacceptabile care compromit siguranța și demnitatea națiunii noastre.
Solicitantul nu ar mai fi obligat să aibă domiciliul pe teritoriul României, nici înainte și nici după obținerea cetățeniei. Practic, migranții ar deveni cetățeni români fără nicio legătură reală cu țara noastră!

Prevederile acestea nu fac decât să transforme cetățenia română într-o marfă accesibilă pentru cei care caută doar beneficii materiale, în detrimentul intereselor țării și ale poporului român. În timp ce România se depopulează, guvernanții planifică să o colonizeze.
Proiectul legislativ ar putea transforma România într-o rampă de lansare pentru cei care doresc să ajungă în alte state ale UE, fără a avea vreun interes real pentru viitorul țării noastre. Nu putem permite ca România să fie doar „țara lor” numai în acte!
De ce facem legi pentru alții, în detrimentul nostru? De ce ne pierdem identitatea națională? Aceasta este dorința celor care ne guvernează?
Guvernul pare că ne tratează ca pe niște gazde prea primitoare: „Intrați, intrați! Luați-vă cetățenie, pământ, tot ce doriți!””

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.