Abbott Laboratories a fost condamnată la plata a 495 de milioane de dolari într-un proces privind o formulă de lapte pentru sugari prematuri.

Un juriu din SUA a constatat că formula de lapte creată de Abbott a provocat unei fete din Illinois o boală intestinală gravă. Instanța a decis ca Abbott să plătească această sumă uriașă pentru despăgubiri, conform Reuters.

Detalii despre Proces și Verdict

Verdictul a fost pronunțat de tribunalul de stat din St. Louis, Missouri. Acesta este doar primul dintre numeroasele procese similare care sunt încă pe rol.

FILE PHOTO: Abbott Laboratories logo is displayed on a screen at the New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, U.S., October 18, 2021. REUTERS/Brendan McDermid

Margo Gill, care a inițiat procesul, a spus că Abbott nu a avertizat despre riscurile formulei. Astfel, juriul a acordat daune compensatorii de 95 de milioane de dolari și daune punitive de 400 de milioane de dolari. Verdictul a fost aprobat de 9 din 12 jurați.

Reacția Abbott Laboratories

Abbott Laboratories contestă verdictul și intenționează să facă apel. Purtătorul de cuvânt, Scott Stoffel, a declarat că formulele specializate sunt esențiale pentru hrănirea prematurilor.

„Verdictele ca acesta, care ignoră știința și opiniile profesioniștilor, complică furnizarea acestor produse”, a spus Stoffel.

Ce Este Enterocolita Necrozantă (NEC)

Enterocolita necrozantă (NEC) afectează nou-născuții prematuri și are o rată a mortalității de 15%-40%. Copilul lui Gill, care a dezvoltat NEC după administrarea formulei, a supraviețuit, dar a suferit leziuni neurologice grave.

Defensiva Avocaților Abbott

Avocații Abbott au susținut că problemele bebelușului au fost cauzate de traume la naștere și nu de formula de lapte. Ei au spus că formulele specializate sunt necesare în cazuri de prematuritate.

Alte Procese Împotriva Abbott Laboratories

Aproape 1.000 de procese au fost intentate împotriva Abbott Laboratories. Peste 500 dintre acestea sunt centralizate într-o instanță federală din Illinois. Reclamanții susțin că Abbott nu a avertizat suficient despre riscurile asociate formulelor de lapte.

Tipologia Formulelor Implicate

Procesele implică formulele pe bază de lapte de vacă și produse pentru fortificarea laptelui matern, specifice spitalelor. Acestea sunt diferite de formulele obișnuite disponibile în magazine.

Dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.