Acuzații grave între WADA și USADA

    Apariția Raportului Devastator al WADA WADA a publicat un raport devastator privind sportivii americani. Agenția Mondială Antidoping a dezvăluit că USADA a permis unor sportivi americani să concureze, deși erau dopați. Acești sportivi au fost lăsați să concureze, invocându-se că erau „agenți sub acoperire” în sport. WADA susține că această practică încalcă grav regulile antidoping internaționale.

    Contextul Rivalității SUA-China în Sport Aceste acuzații apar în contextul unui conflict major între SUA și China la Jocurile Olimpice. Statele Unite au acuzat sportivii chinezi de dopaj pentru a justifica performanțele lor excepționale. În primăvară, WADA a exonerat 23 de înotători chinezi, unii participând la Jocurile Olimpice, unde China a întrerupt dominația SUA la 4×100 metri mixt.

    Atacurile lui Michael Phelps și Reacțiile Congresmenilor Americani Michael Phelps a criticat dur WADA, acuzând-o de lipsă de credibilitate. La aceste acuzații s-au alăturat și congresmeni americani, susținând că WADA nu mai poate fi considerată un for imparțial. În replică, WADA a publicat raportul în care acuză USADA de favorizarea sportivilor americani.

    Raportul WADA: Practici Ilicite în SUA

    Dezvăluirile Din Raport WADA a acuzat USADA de încălcarea codului antidoping de un deceniu. Sportivi de elită din SUA au concurat, deși au recunoscut că au luat steroizi și EPO. Un astfel de sportiv a participat la calificări olimpice și competiții internaționale, fără a fi sancționat. Niciunul dintre cazuri nu a fost făcut public, iar premiile și rezultatele au rămas neschimbate.

    Reacția USADA la Acuzațiile WADA USADA neagă vehement acuzațiile, susținând că WADA a fost informată despre toate cazurile. Mai mult, USADA susține că această colaborare a sprijinit investigații FBI în cazuri de trafic de droguri. Travis Tygart, șeful USADA, a declarat că WADA încearcă să acopere cazuri de dopaj din China.

    Dopajul Chinez și Acuzațiile Recente Tygart a criticat dur liderii WADA pentru încercările de a defăima USADA și informatorii. El a menționat că WADA a permis Chinei să acopere teste pozitive la 23 de sportivi. Printre substanțele detectate se numără TMZ și metandienonă, găsite la înotători chinezi.

    Rivalitatea SUA-China la Jocurile Olimpice

    Cum Stau Testele Antidoping Rivalitatea dintre SUA și China a dus la creșterea presiunii asupra oficialilor antidoping. Echipa chineză de natație a fost testată mult mai frecvent decât restul. Fiecare membru al echipei Chinei a fost testat, în medie, de 21 de ori din ianuarie. În comparație, înotătorii din Australia au fost testați de patru ori, iar cei din SUA de șase ori.

    Acuzațiile Din Presa Chineză Presa de stat din China a acuzat puterile occidentale de abuz de teste antidoping pentru a perturba echipa de înot chineză. Înotătorul Qin Haiyang, deținătorul recordului mondial la 200 m bras, a declarat că testele au fost folosite pentru a perturba pregătirea echipei chineze. Cu toate acestea, Qin a declarat că echipa sa nu se teme de aceste tactici.

    Gazeta Sporturilor

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.