Salvarea agriculturii românești: măsuri propuse în Parlament

Interzicerea exportului de miei și viței pe următorii doi ani este în dezbatere în Parlament. Alte măsuri includ stimularea creșterii oilor și vacilor în zonele montane. Agricultorii cu suprafețe mari vor fi obligați să creeze divizii de creștere a animalelor.

Proiectul legislativ

Proiectul propus de deputatul Ciprian Ciubuc a fost depus în Parlament săptămâna aceasta. Inițiativa își propune sprijinirea agriculturii românești prin măsuri concrete. Scopul este folosirea cerealelor din țară pentru creșterea animalelor, evitând exportul lor.

Deputatul propune măsuri pentru dezvoltarea zootehniei, utilizând resursele interne. Acestea includ stimularea creșterii bovinelor și ovinelor pentru consum și export.

Contextul inițiativei

Ciubuc afirmă că dispariția cooperativelor agricole a dus la regres în sectorul zootehnic. INS confirmă scăderea contribuției agriculturii la PIB. Totuși, agricultura rămâne importantă pentru economia României.

Proiectul vizează refacerea exploatațiilor agricole pentru creșterea randamentului. Obiectivele includ creșterea consumului intern de carne și utilizarea cerealelor locale.

Obiectivele proiectului

  • Stimularea creșterii bovinelor și oilor în zonele montane.
  • Creșterea greutății de tăiere a bovinelor pentru un randament mai bun.
  • Organizarea de asociații pentru creșterea și îngrășarea tineretului ovin și bovin.
  • Ameliorarea efectivelor de animale pentru carne și lapte prin inseminare artificială.

Măsurile propuse

Exportul mieilor sub 40 kg și vițeilor sub 400 kg va fi interzis între 2025 și 2026. Agricultorii cu peste 300 ha vor crea divizii de creștere a animalelor. Cel puțin 30% din cereale vor fi destinate furajării pe piața internă.

Context social și juridic

Deputatul Ciubuc este urmărit penal pentru distrugerea unei culturi agricole. Fermierii din România au protestat împotriva prețurilor mici și a cerealelor de calitate slabă din Ucraina. Inițiativa legislativă își propune să reducă dificultățile fermierilor și să susțină agricultura națională.

Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.