Tarom și Aeroportul Otopeni, „în aer”! Conflict de Interese în Guvernul României

Tarom și Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) se confruntă cu o situație de ilegalitate, deoarece consiliile lor de administrație nu sunt complete și valide, ceea ce ar putea duce la un conflict de interese în cadrul guvernului român.

La Tarom, membri PNL Anca Boagiu și Mihăiță Ursu și-au încetat mandatele fără a fi înlocuiți, iar la CNAB, doar doi din cei șapte membri ai Consiliului de Administrație au mandate valide, conform sindicaliștilor societății.

Această situație afectează și salariații celor două companii, deoarece nu au putut fi semnate contractele colective de muncă.

Surse din interiorul instituțiilor sugerează că aceasta ar putea fi un semnal al unor tensiuni serioase în cadrul coaliției de guvernare PSD-PNL. Subvenția acordată Tarom-ului de către guvern, după acceptul UE, pare să fie un punct de dispută, deoarece CNAB ar dori să primească o parte semnificativă din aceasta.

De asemenea, se raportează că, încă din anul 2000, CNAB a încasat chirie ilegal pe terenul aflat sub hangarele Tarom, teren care fusese acordat gratuit companiei de către Anca Boagiu, pe atunci ministru al Transporturilor.

Scandalul sindicaliștilor de la CNAB pare să fie legat de creșterea salariilor, bazată pe încercarea de a obține chiria de la Tarom pentru terenul menționat.

Ineditul situației constă în faptul că statul este acționar majoritar atât la Tarom, cât și la CNAB, iar rezolvarea acestui conflict de interese ar presupune ca statul român să se dea în judecată pe sine însuși.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://mariustuca.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.