Sondajul INSCOP – Opțiuni de Vot la Alegerile Europarlamentare și Locale

Potrivit sondajului INSCOP, între PSD și PNL se înregistrează un procent de 43,7% la alegerile europarlamentare, în timp ce AUR și Alianța Dreapta Unită au obținut 17,5%, respectiv 14,1% din intențiile de vot. La nivel local, PSD conduce cu 29%, în timp ce PNL se situează la 27,6%. AUR și Alianța Dreapta Unită au înregistrat 14,5%, respectiv 12,7% din preferințele alegătorilor.

Comparând datele din aprilie, se observă o tendință de creștere a participării la vot. Astfel, procentul celor care indică o intenție fermă de a vota variază de la 1% la 10%, cu o scădere semnificativă a celor care au ales opțiunile 1 până la 4, dar cu o creștere a celor care au ales opțiunea 10.

Cercetarea relevă diferențe semnificative între votanții mobilizați și cei generici. La alegerile europarlamentare, 44,3% dintre cei mobilizați ar alege alianța PSD-PNL, comparativ cu 43,7% dintre cei generici. În același timp, Alianța Dreapta Unită și AUR înregistrează variații semnificative între cele două categorii de votanți.

La nivel local, 30% dintre votanții mobilizați ar alege PSD, în timp ce PNL obține 27,9%. Alianța Dreapta Unită și AUR au înregistrat, de asemenea, diferențe notabile între cele două categorii de alegători.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda agenției de presă News.ro.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://informat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.