Campania electorală din Buftea, aproape de București, a fost tulburată de un incident cu împușcături în care un tânăr înarmat a rănit un bărbat care distribuia pliante electorale, în urma unui conflict izbucnit spontan. Joi seară, în jurul orei 19:00, membri ai unui partid împărțeau pliante în oraș. Un tânăr de 29 de ani, echipat cu o armă de tip airsoft, a tras asupra unui bărbat de 45 de ani, rănindu-l la piciorul drept, potrivit Știrilor ProTV.

Incidentul a început după un dialog pașnic între contracandidați, care a degenerat rapid în violență. Martorii au relatat că după discuție, unul dintre contracandidați a scos un pistol cu bile și a tras un foc în piciorul unui coleg, urmat de încă 5-6 focuri.

Victima a apelat la 112 doar câteva ore mai târziu, iar un echipaj medical a intervenit pentru a-i oferi îngrijiri, fără a fi necesar transportul la spital. „Durerile au început să apară și am sunat la 112. Este anormal ca într-o campanie electorală din 2024 să se tragă focuri de armă, indiferent de tipul lor”, a declarat un martor.

Suspectul a fugit de la locul incidentului, dar a fost găsit de autorități trei ore mai târziu. A fost identificat și adus la poliția din Buftea pentru interogare. În timpul audierilor, rudele suspectului s-au adunat în fața secției de poliție, susținând că victima ar fi fost de vină.

Ancheta continuă, autoritățile încercând să stabilească circumstanțele exacte ale incidentului, inclusiv dacă tânărul deținea permis pentru arma folosită în atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.